Rólam

Nálunk még nem annyira terjedt el a szalaghímzés,de már az 1700 as években a Francia királyi udvarban is alkalmazták. Csodálatos munkát lehet vele létre hozni.

Mindenki a saját egyéniségére tudja igazítani, és egyedi darabokat tud előállítani. A szalagok használata , elsajátítása nem túl bonyolult.

Gyorsan mutatós díszítést tud varázsolni, ha néhány alap öltéssel megismerkedik.

A szalaghímzés lényege hogy térbeni hatást érünk el vele, és akik már mester fokon művelik, a természetben megtalálható valóságos virágokat hoznak létre munkájukkal.

Engem 4 évvel ezelőtt ejtett rabul e technika szépsége, egyedisége és nem utolsó sorban a gyors elkészítése.

Azóta is folyamatosan bővitem a tudásom, amit már elég sok saját alkotásom is bizonyít.

Készítettem már a legkülönbözőbb méretű és alakú dísz dobozkákat,Faliképeket, zsebkendő vagy szemüveg tartó tokokat, mobil tartókat, táskákat,fotó albumokat díszítettem a technikával, fotó kereteket.Ékszereken nagyon jól mutat gondolok itt  medálokra, karkötőkre, gyűrűkre.

Egyszerűen nem lehet megunni, mivel nincs két egyforma még akkor sem ha minden alapunk ugyan az.Legfőképpen jellemzővé teszi kezünk munkáját a mindenki saját elképzelése, szín és forma világa.

Vannak akik csipkékkel ötvözik a szalaghímzést,vannak akik natúr csak hímzést alkalmaznak, és vannak akik kis gyöngyökkel teszik szebbé mutatósabbá az alkotásukat.

Személy szerint én a gyöngyöket kedvelem jobban, azt is úgy alkalmazva hogy színben harmonizáljon valamelyik vezető szalagszínéhez.

Sőtt van hogy nem is teszek gyöngyöt , mert ha például egy vadvirág csokrot állítok össze, oda én nem alkalmazok gyöngyöket.De csak ha egy virág montázst csinálok ott már szivesen alkalmazom a gyöngy használatát, sőtt ha a díszítendő felület meg engedi szegőnek bortnikat használok.

Például a dobozoknál jól mutat ha egy keretbe foglaljuk a hímzést.

Ajánlom mindenkinek próbálja ki és meglátja hogy nem is annyira ördöngős dolog elsajátítani az alapokat, és később a sok gyakorlással pedig folyamatosan fejlődik a képesség hogy megformáljon egy egy kis virágot, levelet.

Jó munkát és élvezetes időtöltést kívánok mindenkinek

Az oldal története

A weboldalam azért készítettem, hogy minél többen megismerjétek ezt a különleges és gyorsan elsajátítható techikát.

Amennyire lehetőségem engedi, segítséget nyújtok a kezdőknek hogy hogyan is kezdjen hozzá, mit szerezzen be , és próbálom bemutatni az alap öltéseket.

Újdonságok

Ilus

2015.08.25 12:40
Web oldalam el indult, remélem lesznek érdeklődők is , és hasznos információkhoz jut aki ide látogat.
Teljes cikk

Hírek

2015.08.08 19:20
Az oldal még fejlesztés alatt....idővel minden itt lesz megigérem.
Teljes cikk

Elindult a weboldal

2015.08.08 19:19
Teljes cikk